BBL-leerling in de ouderenzorg

 

Maak jij graag de overstap naar de zorg of wil jij hierin doorgroeien? Dankzij één van onze leerwerktrajecten word je opgeleid tot medewerker in de ouderenzorg. Wij zoeken enthousiaste en gedreven collega’s die willen starten met een BBL-traject helpende (plus), verzorgende IG, maatschappelijke zorg of verpleegkundige. Tijdens de sollicitatieprocedure onderzoeken we gezamenlijk welke opleidingsroute aansluit bij jouw ervaring en ambitie. Heb je al andere zorgervaring of heb je in het verleden een zorgopleiding gedaan? Ook dan kijken we graag met je mee wat jouw passende (verkorte) traject zou kunnen zijn. Word jij één van onze BBL-leerlingen?

Dit kan jij verwachten van het BBL-traject
Als BBL-leerling word je opgeleid tot zorgprofessional. We leren je het vak, maar je hebt zelf de regie over jouw leertraject. De duur van de opleiding is afhankelijk van het type opleiding dat je gaat volgen. Je krijgt als leerling een contract bij Attent Zorg en Behandeling en gaat één dag in de week naar school. Je maakt kennis met verschillende doelgroepen binnen de ouderenzorg, omdat je gedurende je opleiding wisselt van locatie en in een ander team zult komen te werken.

In een tot drie jaar tijd rond je de opleiding af en ben je gediplomeerd helpende (niveau 2), verzorgende IG (niveau 3), persoonlijk begeleider (niveau 4) of mbo-verpleegkundige. Samen met jou kijken we welk opleidingstraject passend is. Het blijft maatwerk en is afhankelijk van jouw werkervaring, je diploma’s en vooropleiding. Wanneer jij je diploma hebt behaald kijken we samen naar een passende werkplek binnen onze organisatie. Dit kan bijvoorbeeld de locatie zijn waar je het traject hebt afgerond, of misschien past een andere locatie of cliëntdoelgroep toch beter bij je.

Tijdens het BBL-traject kan je rekenen op persoonlijke begeleiding door een vaste studentbegeleider op de werkvloer. Je leert op de afdeling hoe je persoonsgerichte zorg kan verlenen, waarbij de cliënt centraal staat. De theorie die jij op school leert kan je direct in de praktijk toepassen. Dat is wat dit leerwerktraject zo waardevol maakt.

Dit ga je doen
Als student van het BBL-traject leer je alle aspecten die je nodig hebt om je beroep te kunnen uitoefenen. Uiteraard verschilt het per opleidingstraject welke taken en verantwoordelijkheden er bij komen kijken. Als helpende heb je namelijk andere taken dan een verzorgende IG en de functie van persoonlijk begeleider is anders dan die van een verpleegkundige.

We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van wat er per opleidingstraject van je verwacht wordt, daarom vind je hier meer informatie: informatiefolder BBL-trajecten.

Hier kom jij te werken
Attent Zorg en Behandeling is een ouderenzorgorganisatie in de regio’s Doesburg, Dieren, Rheden, Velp, Arnhem en Elst. Hier bieden wij liefdevolle zorg en ondersteuning aan ouderen op één van onze elf woonzorglocaties of bij iemand thuis. Lees hier meer over ons: https://werkenbijattentzorgenbehandeling.nl/over-ons.

Als BBL-leerling start je binnen één van de elf verpleeghuizen of in de thuiszorg. Na een jaar wissel je van locatie en dus ook van doelgroep. Hierdoor word je zo breed mogelijk opgeleid binnen de ouderenzorg en kan jij een voorkeur ontwikkelen voor een bepaalde doelgroep of afdelingsgrootte. Natuurlijk proberen we, waar mogelijk, rekening te houden met jouw wensen.

Dit ben jij
Je bent een leergiering persoon en blijft jezelf graag ontwikkelen. Hierbij is het belangrijk dat je eigen initiatieven neemt en jezelf goed weet uit te drukken. Daarnaast spreekt het omgaan met de ouder wordende medemens jou aan en maak je makkelijk verbinding met de ander. Je begrijpt dat de zorg 24/7 doorgaat en bent bereid wisselende diensten te draaien. Het werken in de zorg vraagt stressbestendigheid en flexibiliteit van jou én dat je een echte teamspeler bent. In het leren weet jij jezelf te sturen en om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Herken jij jezelf hierin?

Om in aanmerking te komen voor een specifiek BBL-traject zijn er de volgende opleidingseisen:

  • BBL-traject helpende (plus); minimaal in het bezit van een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis).
  • BBL-traject verzorgende IG; minimaal in het bezit van een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader).
  • BBL-traject maatschappelijke zorg (persoonlijk begeleider); minimaal in het bezit van een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader).
  • BBL-traject verpleegkundige; in het bezit van een diploma verzorgende IG.

Dit bieden wij jou

  • een contract voor 24 tot 32 uur, waaronder een vaste schooldag; 
  • een maandelijks salaris volgens de cao VVT. In onze informatiefolder vind je ook het bijbehorende salaris per opleidingstraject;
  • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, pensioenregeling, reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag. Niet te vergeten het schoolgeld en het boekengeld, dat je ook helemaal vergoed krijgt;
  • diverse ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.

Enthousiast? Solliciteer nu! 
Wij zien jouw reactie op deze vacature graag tegemoet! Laat daarom jouw cv, motivatie en een aantal persoonlijke gegevens achter via onderstaande button. Je hoort binnen vijf werkdagen of je wordt uitgenodigd voor een digitale speeddate, waarna er mogelijk een vervolggesprek en arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvindt.

Nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Harmelink, recruiter, via 06 - 82 73 09 99.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Standplaats: In overleg
Uren per week: 24 tot 32 uur per week
Opleidingsniveau: MBO
Deadline: