Vrijwilligers

Het mogelijk maken dat ouderen nét dat beetje extra aandacht krijgen, iets toevoegen aan het leven van een ander, dat is wat vrijwilligers doen. En dat is ontzettend waardevol. Samen met onze vrijwilligers geven we vorm aan de wensen en behoeften van ouderen. Denk hierbij aan een wekelijkse wandeling met een dame in een rolstoel, als gastvrouw een maaltijd serveren of chauffeuren op de bus. Vrijwilligerswerk kent veel vormen. Wat ze gemeen hebben? Je maakt iemands leven een stukje mooier. Lijkt het jou leuk om dit zinvolle werk te doen? Dan horen wij graag van jou!  

Dit past bij jou

  • Ervaring is welkom, maar zeker niet nodig. We kijken naar jouw talenten en hoe je voor de bewoners van betekenis kunt zijn. We verwachten vooral inzet, betrokkenheid en enthousiasme.
  • Je bent Gastvrij, Respectvol, Integer en Professioneel (GRIP); onze kernwaarden.
  • Je zet je graag in op één van de elf woonzorglocaties van Attent Zorg en Behandeling.

Dit ga jij doen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende vacatures:

Gezelschapsdame of -heer
Als gezelschapsdame of -heer maak je een gezellig praatje, bezoek je eenzame ouderen of maak je samen een wandeling (al dan niet in een rolstoel).
De minimale tijdsinvestering is één uur per week.

Samen fietsen
De duofiets biedt plaats aan twee personen die naast elkaar op de fiets kunnen zitten. Als begeleider stuur je en bepaal je de snelheid door middel van trapondersteuning, aangedreven door een hendel aan het stuur. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met een cliënt op pad te gaan met de duofiets.
Dag en tijd zijn in overleg te bepalen.

Wandelen
Wij vragen enthousiaste vrijwilligers om samen met cliënten te gaan wandelen, al dan niet met een rolstoel.
Dag en tijd zijn in overleg te bepalen.

Ondersteunen bij huiskameractiviteiten
In de huiskamer brengen cliënten samen de dag samen door, drinken koffie, eten gezamenlijk, maken een praatje, doen spelletjes of lezen met elkaar de krant. De groep wordt de hele dag begeleid door een medewerker. Wij zoeken vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij de maaltijdmomenten of tijdens een activiteit.
Dag en tijd zijn in overleg te bepalen.

Ontbijtbegeleiding 
Op de meeste locaties wordt er elke ochtend in de huiskamer gezamenlijk ontbeten. Om deze (dementerende) ouderen net dat beetje extra aandacht te geven zoeken we een vrijwilliger die één of meerdere dagen tijdens het ontbijt wil begeleiden als gastvrouw of gastheer.
Dag in overleg, tijd van 8.30 tot 10.00 uur (langer is ook mogelijk).

Koffie/thee schenken
Wij zoeken een vrijwilliger die kan ondersteunen bij het schenken en uitdelen van koffie en thee aan de cliënten. 
Dag en tijd: dagelijks vanaf 10.00 uur en in de avond rond 18.30 uur.

Begeleiden in de palliatieve zorg
Ondersteunende werkzaamheden en individuele begeleiding van cliënten in hun laatste levensfase. Voordat je als vrijwilliger binnen de palliatieve zorg kunt werken word je na een oriënterend gesprek enige tijd meegenomen op de desbetreffende afdeling door een ervaren vrijwilliger. 
Dag en tijd in overleg. Locatie: Regina Pacis Arnhem

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator vrijwilligerswerk via 06 22 87 24 55 of vrijwilligerswerk@attentzorgenbehandeling.nl

Het verhaal van vrijwilligster Marijke

Elke dinsdag breng ik een bezoek aan een dame met Alzheimer. Als je mij dit 3 jaar geleden had gezegd had ik je niet geloofd. Dementerende ouderen, dat is toch niets voor mij? Maar toen mijn man 3 jaar geleden overleed kon ik maar moeilijk vorm geven aan mijn dagen, het vrijwilligerswerk heeft me een doel gegeven, een nuttige invulling van de dag.

Er is geen dinsdag dat ik met tegenzin op de fiets stap naar het verpleeghuis. Ze onthoudt niet dat ik kom, maar wanneer ze me ziet breekt er een glimlach door op haar gezicht. Herkenning, al kan ze niet benoemen wie ik ben of wat de reden is van mijn bezoek. Inmiddels bezoek ik haar al bijna 2 jaar en ben ik een bekend gezicht voor haar en de zusters op de afdeling. De bezoekjes zijn soms lang en soms kort, maar dat is afhankelijk van het weer. Wij zitten namelijk erg graag op een bankje in de zon, waar we een praatje maken over het een of ander. Ze vertelt me vaak hetzelfde zoals over haar oude straat in Nijmegen, maar dat is niet erg. Een tijdje geleden ben ik met haar naar Nijmegen gereden, dat was een feest van herkenning en een bron voor verhalen over vroeger. Ja, we kletsen wat af! 

- Marijke (57 jaar) vrijwilligster bij Attent Zorg en Behandeling -

Powered by Emply