Vrijwilligers

Als vrijwilliger maakt u het verschil!

Elke dinsdag breng ik een bezoek aan een dame met Alzheimer. Als je mij dit 3 jaar geleden had gezegd had ik je niet geloofd. Dementerende ouderen, dat is toch niets voor mij?
Maar toen mijn man 3 jaar geleden overleed kon ik maar moeilijk vorm geven aan mijn dagen, het vrijwilligerswerk heeft me een doel gegeven, een nuttige invulling van de dag.

Er is geen dinsdag dat ik met tegenzin op de fiets stap naar het verpleeghuis. Ze onthoudt niet dat ik kom, maar wanneer ze me ziet breekt er een glimlach door op haar gezicht. Herkenning, al kan ze niet benoemen wie ik ben of wat de reden is van mijn bezoek. Inmiddels bezoek ik haar al bijna 2 jaar en ben ik een bekend gezicht voor haar en de zusters op de afdeling. De bezoekjes zijn soms lang en soms kort, maar dat is afhankelijk van het weer. Wij zitten namelijk erg graag op een bankje in de zon, waar we een praatje maken over het een of ander. Ze vertelt me vaak hetzelfde zoals over haar oude straat in Nijmegen, maar dat is niet erg. Een tijdje geleden ben ik met haar naar Nijmegen gereden, dat was een feest van herkenning en een bron voor verhalen over vroeger. Ja, we kletsen wat af! 
- Marijke (57 jaar) vrijwilligster bij Attent -

Het mogelijk maken dat ouderen nét dat beetje extra aandacht krijgen, iets toevoegen aan het leven van een ander, dat is wat vrijwilligers doen. Wat is dat ontzettend waardevol! Marijke is een van de vele vrijwilligers die werkzaam zijn bij Attent. Samen met deze mensen geven we vorm aan de wensen en behoeften van de ouderen. Een wekelijkse wandeling met een dame in een rolstoel, als gastvrouw (of heer) een maaltijd serveren of chauffeuren op de bus; vrijwilligerswerk kent vele vormen. Wat ze gemeen hebben? Je maakt iemand zijn of haar leven een stukje mooier! 

Ervaring is welkom, maar zeker niet nodig. We kijken ook vooral naar jouw talenten en hoe je voor de bewoners van betekenis kunt zijn. We verwachten vooral inzet, betrokkenheid en enthousiasme.

Ben je enthousiast geworden door de ervaring van Marijke, of wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jou als vrijwilliger? Neem voor meer informatie contact op met de coördinator vrijwilligerswerk via 06 22 87 24 55 of vrijwilligerswerk@attentzorgenbehandeling.nl

Neem voor meer informatie over Attent een kijkje op onze website www.attentzorgenbehandeling.nl

Powered by Emply