Ervaring van Jonathan

BBL-leerling Verzorgende IG

Ik wil mezelf eerst even voorstellen: ik ben Jonathan Mapinga, 26 jaar en kom uit Arnhem. Ik ben op dit moment BBL-student Verzorgende IG op locatie Regina Pacis in Arnhem, afdeling Klarenbeek.

Op dit moment zit in in mijn tweede leerjaar en heb ik het erg naar mijn zin binnen de organisatie. Voordat ik begon met deze BBL-opleiding heb ik mijn diploma behaald als beveiliger. Nadat ik mijn studie succesvol had afgerond, vond ik helaas geen passende baan in de branche. Daardoor heb ik de keuze gemaakt om veder te studeren, in een andere sector.

Ik leer elke dag opnieuw, omdat dit een nieuwe branche voor mij is. Het werk spreekt mij enorm aan, omdat je ook waardering krijgt van de cliënten. Doordat het een nieuwe branche voor mij is, heb ik in het begin een moeizame start gehad. Ik groei steeds meer doordat ik elke dag bijleer in de praktijk en één keer per week na school ga.

Ik vind het BBL-traject erg fijn. Dit komt doordat ik zelf meer een praktijkmens ben, dan het uit de boeken te leren. De opleiding loopt door corona nu wat anders dan verwacht, doordat de lessen nu online worden gegeven. Er wordt veel zelfstandigheid van je gevraagd en het contact met je docent kan daardoor wat moeizamer gaan dan voorheen. De lessen zijn dus wat meer beperkt.

Ik wens iedereen veel succes die net is begonnen met het nieuwe leerjaar of die wil gaan starten. Sta open voor nieuwe uitdagingen die op je pad komen.