Ervaring van Laura

BBL-leerling verpleegkundige

Als eerste wil ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Laura van Megen, 25 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Zevenaar.

Sinds 2015 ben ik afgestuurd als verzorgende-IG en heb ik 5 jaar met plezier op de Hessegracht gewerkt. Een kleinschalig wooncomplex voor dementerende ouderen. Hier heb ik veel geleerd en gezien maar in de uitstroomfase ben ik gewisseld van werkplek, namelijk de thuiszorg. Door te wisselen van werkplek krijg je de kans om een nieuwe doelgroep of locatie te leren kennen wat erg goed en leuk is voor je ontwikkeling als verpleegkundige.

Sinds september 2019 ben ik begonnen aan de BBL opleiding tot verpleegkundige. Momenteel zit ik in de examenfase. Ik vond het wel spannend om te beginnen, ik was gewend aan het werkende leven en om weer in de boeken te kruipen vond ik wel spannend. De combinatie met het werken en leren was in het begin wel even wennen. Na een paar weken had ik mijn draai gevonden en is het goed te doen naast mijn werkzaamheden. Ik werk 28 uur en heb één schooldag per week. De lessen zijn sinds de corona online. Dit is wel even wennen maar wel goed geregeld. Het fysieke contact met medestudenten is hierdoor minder geworden wat wel jammer is.

Momenteel werk ik in de thuiszorg, het is bijzonder en leuk om bij mensen thuis de zorg te kunnen leveren. Het werk is anders als dat mensen in een kleinschalige woonomgeving wonen.

In de thuiszorg werk je gebroken diensten, hierdoor kan ik mijn tijd makkelijk indelen en is het mogelijk om tussendoor aan mijn schoolopdrachten te werken. In de praktijk kan ik veel verpleegtechnische handelingen uitvoeren zoals wond- en/of stomazorg en sondevoeding aansluiten. De thuiszorg is erg afwisselend, dit maakt het werk erg leuk en leerzaam.

Doordat mijn begeleidster ook mijn collega is weet zij precies waar ik mee bezig ben, wat ik nog wil leren en waar ik ondersteuning bij nodig heb. Dit is erg prettig en is vragen om hulp is heel toegankelijk.

Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt om mij verder te ontwikkelen!