Ervaring van Tamara

BBL-leerling verzorgende IG / maatschappelijke zorg


Ik ben Tamara Postma, 46 jaar, gehuwd en moeder van 3 kinderen. We hebben 2 honden en 2 katten, dus het is een gezellige drukke boel in huis. Ik doe binnen Attent Zorg en Behandeling de BBL-opleiding verzorgende IG/MZ en ik vertel graag hoe ik dat ervaar.  

Hoe het vuur aanwakkerde
Al jaren werkte ik op kantoor in diverse functies, van administratief medewerker tot directie secretaresse. Al die jaren miste ik iets in mijn werk, maar wat? Na een tijdje thuis voor de kleine kinderen te hebben gezorgd begon ik weer met werken en koos ik wederom voor een kantoor baan, want dat was uiteindelijk hetgeen waar ik goed in was. Dit heb ik 4 jaar volgehouden totdat ik dacht; het roer moet om! Als ik dit nog elke week 25 jaar moet doen dan ga ik het niet volhouden. Ik kwam erachter wat ik al die jaren miste in mijn kantoorbanen; iets goeds doen voor de medemens, maatschappelijk belang en vooral ‘het zorgen voor’. Dat was hetgeen waar ik naar op zoek was!

Mijn schoonzus werkt ook bij Attent en wees mij op diverse functies binnen Attent. Waarom bel je Attent niet eens op? Er zijn zoveel functies waar ze mensen zoals jij nodig hebben; mensen die iets willen betekenen voor iemand anders. En zo ben ik na een goed gesprek met iemand van opleidingen en een bezoek aan de open dagen van de scholen, tot een beslissing gekomen om de BBL-opleiding verzorgende IG/MZ te gaan volgen.

Ervaring BBL-traject
Mijn ervaring met werken en leren tegelijk is mij enorm meegevallen. De opdrachten zijn vooral praktijkgericht. Natuurlijk is het wennen en moet je leren om verslagen te schrijven en weer te leren studeren. Het ene vak ligt je beter dan het andere. Plannen is voor mij echt de oplossing; wanneer ga ik huiswerk maken, wanneer heb ik toetsen, welk examen maak ik wanneer, hoe ziet mijn rooster eruit (ook even wennen om lang vooruit te moeten plannen) en heb ik privé nog afspraken? Dit geeft rust. Samen met mijn werkbegeleidster overleg ik regelmatig hoe het gaat en wat er nog moet gebeuren aan opdrachten. Ook kan ik bij haar terecht als ik even een luisterd oor nodig heb, dat is erg fijn.

De afdelingen
Het werken in de ouderenzorg is als een jas die past. De eerste 14 maanden heb ik met veel plezier op een PG-afdeling gewerkt. Na het eerste jaar ga je naar een andere afdeling om nog meer ervaring op te doen. Dit vond ik best spannend, omdat je niet weet waar je terecht komt en of dit je net zo past. Voor mij pakte dit goed uit. Sinds april werk ik op een GRZ-afdeling. De revalidatie bevalt mij zo goed dat ik na het behalen van mijn diploma in januari ervoor heb gekozen om hier ook te blijven werken.

Resultaat
Hoe mooi is het dat je op je 46e nog de kans krijgt om te kunnen switchen van baan, dat je nog jaren met veel plezier mag doen wat je leuk vindt en dat ik na al die jaren ook trots op mezelf kan zijn dat ik dit toch maar mooi gedaan heb! Mijn zoon zit op de middelbare school, hoe leuk is het dat we allebei thuiskomen uit school en dan onze behaalde cijfers laten zien.