Oriënteren binnen de ouderenzorg

Een goed beeld van de ouderenzorg

Het werken in de zorg is afwisselend, geeft voldoening en je leert van én met elkaar. Heb jij het gevoel dat het werken binnen de (ouderen)zorg goed bij je zou kunnen passen? Maar zou jij je nog graag wat beter willen oriënteren op de ouderenzorg, zodat je een goed beeld krijgt van onder andere het werken en leren en de diverse cliëntgroepen? Dat snappen wij goed. Als ouderenzorgorganisatie vinden wij het dan ook belangrijk dat je goed voorbereid bent op een eventuele carrièreswitch. Want binnen de ouderenzorg zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden! Wij helpen je graag op weg. Oók wanneer je in het verleden in de zorg hebt gewerkt en hier mogelijk weer naar terug zou willen gaan. Op deze pagina vind je diverse informatie en mogelijkheden rondom het oriënteren binnen onze organisatie en de ouderenzorg.

Cliëntgroepen binnen de ouderenzorg

De zorgsector is erg breed, denk bijvoorbeeld aan de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en ouderenzorg. Wij als Attent Zorg en Behandeling zijn een ouderenzorgorganisatie met elf zorglocaties én vier thuiszorgteams. Werken in de ouderenzorg is uitdagend en veelzijdig en we nemen je dan ook graag mee in de diversiteit van onze zorgafdelingen en cliëntgroepen. Als zorgmedewerker kan het namelijk zijn dat de ene cliëntgroep beter bij je past dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan ouderen met dementie of ouderen met een lichamelijke aandoening. Of past de thuiszorg of revalidatiezorg juist beter bij je? We vinden het belangrijk dat je een goed beeld hebt van de verschillende cliëntgroepen. Want iedere doelgroep vraagt weer andere kwaliteiten van onze zorgmedewerkers? Klik op de button om hier meer over te lezen. 

Informatie over de cliëntgroepen

Meelopen in de ouderenzorg

Heb jij al een goed beeld van de ouderenzorg opgedaan, maar zou je als laatste stap in je oriëntatie graag eens willen meelopen? Wij willen in dat geval graag met je meekijken naar wat daarin passend is, zoals onze oriëntatiebaan of oriëntatieweken. 

Oriëntatiebaan 
In een periode van maximaal drie maanden, waarin je minimaal 16 dagen werkt gemiddeld 10 uur per week, word je meegenomen en begeleid door onze medewerkers. Je kunt je zo oriënteren op het werken in de zorg en kijken of een BBL-opleiding tot bijvoorbeeld verzorgende IG bij jou past. Tijdens deze betaalde oriëntatiebaan maak je onder andere kennis met cliënten, het team én zorg- en welzijnstaken. 

Oriëntatieweken
Om jouw beeld van de ouderenzorg compleet te maken bieden wij een aantal momenten aan waarop het mogelijk is dat je eens meekijkt op een zorgafdeling. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Neem contact met mij op

Binnen de zorgsector biedt 'Sterk in je werk' je de kans om door middel van een gratis gesprek met een loopbaanadviseur beter inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten en vervolgens mogelijkheden in de zorg te onderzoeken. Wij werken dan ook graag met Sterk in je werk samen. Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. Maar ook voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. Je krijgt in een persoonlijk gesprek met deze gratis loopbaancoach informatie over opleidingen, baankansen bij jou in de buurt, maar ook advies hoe je je werk in de zorg beter kunt organiseren. 

Aanmelden loopbaangesprek Sterk in je werk
Heb je nog vragen over het oriënteren binnen onze organisatie? Neem dan contact met mij of mijn collega's op door te bellen of een bericht te sturen naar 06 82 73 09 99.
Linda Harmelink
Recruiter