Het verhaal van vrijwilliger Kelly

Mijn naam is Kelly en sinds een paar maanden werk ik twee ochtenden in de week als vrijwilliger bij locatie De Hessegracht in Doesburg. Ik vind het tot nu toe erg leuk om met dementerende ouderen te werken. Ik help bijvoorbeeld cliënten met eten, maak ontbijt en speel spelletjes met de cliënten, zoals een quiz of een bordspel. Rond 10:00 uur zet ik de koffie en koekjes klaar, zodat we daar met elkaar van kunnen genieten.

Als vrijwilliger merk ik dat de mensen erg van de aandacht genieten die ze van mij krijgen en het fijn vinden dat ze lekker kunnen kletsen. Ook vinden sommige dames het leuk wanneer je hun nagels mooi lakt. Laatst hebben we een bloemstukje gemaakt met de ouderen en dit vonden ze erg leuk om te doen.

Waarom vrijwilligerswerk
Ik heb ervoor gekozen om eerst vrijwilliger te worden bij De Hessegracht, zodat ik kan ervaren of het werken in een verpleeghuis ook echt iets voor mij is. Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin op deze werkplek en ga ik er met plezier naartoe. Ik heb lieve collega’s en ik zie dat de cliënten het waarderen als ik er ben.

Werken in de zorg
Door eerst als vrijwilliger te werken heb ik al wat ervaring opgedaan in de zorg en denk ik erover na om mij om te laten scholen voor een baan in de zorg. Attent Zorg en Behandeling biedt namelijk het BBL-traject waarin je in twee jaar tijd wordt opgeleid tot verzorgende IG. Dit lijkt mij een mooie uitdaging.

Wil je meer weten over dit traject? Dat kan hier

Powered by Emply